GoPro bevestigt: ‘ook wij komen met consumentendrone’

Vorig jaar werd er al op gehint, maar het is nu echt officieel: actioncam-fabrikant GoPro stapt in de drone business. Talloze dronevliegers wereldwijd maken al gebruik van de lichte en kwalitatief hoogwaardige camera’s van GoPro onder hun drones, dus het was voor GoPro eigenlijk een logische stap om het productassortiment uit te breiden met drones, aldus GoPro-ceo Nick Woodman.

Volgens Woodman zullen de drones van GoPro het op gaan nemen tegen consumentendrones als die van DJI, Yuneec en 3D Robotics. Wat dat qua prijsstelling en specs precies betekent is nog even gissen, maar je kunt waarschijnlijk uitgaan van een quadcopter met een prijsstelling rond de 1.000 euro. 

In hoeverre GoPro haar camera fysiek integreert met de drone is nog niet duidelijk. Bij de Solo van 3D Robotics bijvoorbeeld is er nog steeds sprake van een losse (standaard uitvoering) GoPro, die echter volledig bediend en ingesteld kan worden via de remote. Dat heeft als voordeel dat je de GoPro ook los nog kunt gebruiken. 

Het zal interessant zijn om te zien welke accessoires GoPro allemaal zal uitbrengen voor haar drone. Voor de camera’s uit de GoPro serie kun je de gekste accessoires kopen, en dit is dan ook waar het bedrijf het meest aan verdient. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier