Video

Luchtopname toont gigantische omvang accufabriek Tesla

Als er één fabriek in aanmerking komt voor het programma Megafactories dan is het wel de nieuwe Tesla Motors Gigafactory in de Reno woestijn in de Amerikaanse staat Nevada. Midden in het droogbruine landschap is daar een hypermoderne productieomgeving gebouwd waar de lithium-ion accu’s gemaakt worden die toegepast worden in de elektrische auto’s en de nieuwe Home Batteries van Tesla.

De video werd gemaakt met een DJI Phantom 3 Professional drone, in 4K resolutie. Op de video is duidelijk te zien dat het complex nog lang niet klaar is. Tegen de tijd dat dat wel het geval is zal er maar liefst vijf miljard dollar door Tesla geïnvesteerd zijn in de gigantische accufabriek.

Mocht je onder de indruk zijn van de omvang van het complex, bedenk dan dat dit nog maar het begin is. Of zoals Teslo-ceo Elon Musk droogjes opmerkte via Twitter:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier