Productnieuws

Booboo: ecologisch verantwoorde drone, gemaakt van bamboe

De meeste drones worden tegenwoordig gemaakt van kunststoffen en koolstoffiber frames. Niet bepaald de meest milieuvriendelijke grondstoffen, vond fotograaf en drone-hacker Andy Shen. Hij ging in de weer met wat natuurlijker bouwmaterialen en het resultaat is de Booboo, een drone gemaakt van bamboe.

Booboo drone

Shen kreeg het idee voor de bamboe drone in maart van dit jaar. Na enig experimenteren met op maat gemaakte stukken bamboe was de Booboo enige maanden later een feit. En het goede nieuws dat alle onderdelen inmiddels los te koop zijn via shendrones.com, waar je ook bouwinstructies vindt om je eigen bamboedrone te maken.

Booboo frame

Het gehele frame kan met een paar handelingen in elkaar gezet worden, waarna er voldoende ruimte is voor alle onderdelen waaruit een typische quadcopter bestaat: accu, flight computer, ESCs, motoren en camera.

Dat de Booboo drone heel aardig vliegt bewijst onderstaande video, die gemaakt werd met een prototype van de ecologisch verantwoorde quadcopter.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier