Enrique Iglesias verwond door drone tijdens concert

Een voorval waarbij zanger Enrique Iglesias probeerde om een drone uit de lucht te pakken die tijdens een concert opnamen van hem maakte is hem op een paar lelijke verwondingen aan zijn vingers komen te staan. Iglesias wilde de drone pakken om er vervolgens zijn fans mee te filmen, maar hij greep mis en de propellers veroorzaakten een diepe snee in zijn vingers.

 

De zanger werd van dichtbij gefilmd door een DJI Inspire 1 quadcopter. Aanvankelijk leek Iglesias een goede grip op de drone te hebben, maar toch kwam er een propeller tegen zijn hand aan met een flinke verwonding tot gevolg. Backstage maanden medewerkers Iglesias om de show af te breken maar daar wilde de zanger niets van weten: met een verband om zijn vingers zette Enrique het concert voort. Zijn vingers bleven echter bloeden en aan het eind van de show zat zijn hele shirt vol bloed, iets wat zijn veelal vrouwelijke fans bijzonder spannend leken te vinden.

Het is vooralsnog een groot raadsel waarom er uberhaupt met een quadcopter boven het publiek en in de buurt van de zanger gevlogen mocht worden. De propellers van een drone draaien met een snelheid van een paar duizend omwentelingen per minuut en kunnen lelijke verwondingen opleveren bij mens en dier. Mede om die reden is het in de meeste landen verboden om boven mensenmenigten te vliegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Enrique Iglesias verwond door drone tijdens concert

 • 1 juni 2015 om 18:26
  Permalink

  Ik zou nu wel eens leuke berichten willen zien op deze site over het onderwerp Drone.
  Het is altijd maar negatief , en slechte berichten.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2015 om 20:21
  Permalink

  HA HA HA zal hem leren. een drone heeft 1 meester de piloot …

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier