Achtergrond

Luchtfoto’s maken met een drone? Boek ‘Dronefotografie’ helpt je op weg

Boek dronefotografie

Welke drone kun je het beste kopen als je luchtfoto’s wilt gaan maken? Waar moet je op letten als je voor het eerst gaat vliegen met een drone? Met welke camera-instellingen krijg je te maken, en hoe maak je mooie composities vanuit de lucht? Welke regelgeving is precies van toepassing? Het boek ‘Focus op fotografie: Dronefotografie‘ dat nu in de boekhandel ligt geeft antwoord op deze en tal van andere vragen.

Mensen die Dronewatch al wat langer volgen weten dat hier naast het laatste nieuws veel tips en achtergrondinformatie over het vliegen met drones te vinden zijn. Die tips en adviezen zijn nu, samen met veel aanvullende informatie over digitale fotografie, gebundeld in een boek dat geschreven is voor mensen die voor het eerst aan de slag willen met dronefotografie. Maar ook voor gevorderde dronepiloten is het boek interessant. Het boek werd geschreven door Wiebe de Jager, drijvende kracht achter Dronewatch.

In het boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet. Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen.

Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan. Ook de regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

“De hele opzet, de manier van schrijven, het verstrekken van essentiële informatie en het telkens tussendoor gedoseerd overbrengen van de belangrijkste regels en wat “do’s” en “don’ts” in de blauwe kaders…. echt geweldig gedaan! – Ik had de indruk geleidelijk maar heel goed in de wereld van de Dronefotografie te worden ingeleid met werkelijk voldoende, omvattende informatie maar zonder te worden overspoeld van teveel details.”
Lees volledige recensie

‘Focus op fotografie: Dronefotografie’ is het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Het boek telt 176 pagina’s, is geheel uitgevoerd in full color en kost € 24,95. Het boek is online te bestellen bij Bol.com en verkrijgbaar via alle boekhandels in Nederland en België (ISBN 978-90-5940-835-7).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier