NieuwsPro

Geen drones toegestaan boven starttraject Tour de France

Helemaal als een verrassing komt het niet, maar toch is het slecht nieuws voor dronefotografen die vanuit de lucht opnamen wilden maken van de Tourkaravaan die begin juli door Nederland trekt. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft op verzoek van de gemeente Utrecht namelijk een drietal tijdelijke vliegverboden ingesteld boven het traject.

In de no-fly zones is geen burgerluchtvaart toegestaan, en ook modelvliegtuigen – waaronder drones – mogen op 4 en 5 juli tijdens bepaalde tijdvakken niet in onderstaande gebieden vliegen. Alleen helikopters van tv-ploegen en hulpdiensten zijn uitgezonderd van de lokale vliegverboden.

Het eerste vliegverbod geldt op 4 juli tussen 12:00 uur tot 18:00 uur. Dit betreft de start van de Tour de France in Utrecht:

TDF gebied 1

Het tweede gebied betreft de etappe naar Rotterdam. Dit verbod geldt op 5 juli van 10:45 tot 15:45 uur.

TDF gebied 2

De laatste tijdelijke no-fly zone betreft het traject Rotterdam-Zeeland. De tijden van toepassing op dit verbod zijn van 13:45 tot 18:00 uur.

TDF gebied 3

(Drone)piloten die toch in de genoemde no-fly zones opstijgen om vanuit de lucht opnamen te maken van de Tourrenners riskeren een bekeuring van de luchtvaartpolitie, die de vliegverboden naleeft.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier