DJI Phantom slaat op hol in horrortrailer The Drone

Stel je voor.. Je koopt een op het oog onschuldige hobbydrone. Maar wat als deze op hol slaat en mensen aan gaat vallen? Dit idee staat centraal in onderstaande parodie, die wegkijkt als een trailer voor een nieuwe Hollywoodfilm.

In de video is te zien hoe een vrouw een drone cadeau doet aan haar man, ter gelegenheid van hun verhuizing naar een onderkomen in een vredige woonwijk. Maar al snel gaat de DJI Phantom een eigen leven leiden, met veel bloedvergieten tot gevolg…. Het resultaat is een filmpje dat nog het meest weg heeft van een kruising tussen klassiekers als Short Circuit en The Texas Chainsaw Massacre.

https://www.youtube.com/watch?t=91&v=O1Hhvdpvp5o

Ergens zit er in de video nog een kern van waarheid ook, gezien het recente incident waarbij Enrique Iglesias de topjes van zijn vinger kwijtraakte als gevolg van een ongelukkige aanvaring met een quadcopter. Het lijkt er zelfs op dat de zanger blijvende schade overhoudt aan het incident.

Het is trouwens niet voor het eerst dat een drone een hoofdrol speelt in een horrorscenario. Enige tijd geleden kwam autofabrikant Audi al met een commercial waarin moordlustige delivery drones achter mensen aangaan. Die commercial was duidelijk geïnspireerd op het bekende script The Birds van Alfred Hitchcock.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier