ProProductnieuws

Nederlands bedrijf ontwikkelt drone met 71 megapixel camera

Met cameradrones kun je niet alleen mooie plaatjes schieten, je kunt er ook allerhande inspectiewerkzaamheden mee uitvoeren. Dan is het wel zo handig dat de camera een hoog oplossend vermogen heeft, zodat je veel details kunt onderscheiden. Het Nederlandse bedrijf Height Tech heeft daarom een cameradrone ontwikkeld die foto’s maakt in een resolutie van maar liefst 71 megapixels.

Height Tech HT-8 octocopter met Microbox K71 camera

De drones uit de HT-serie zijn bij uitstek bedoeld voor professionele gebruikers die het uiterste willen halen uit hun systeem. Het topmodel HT-8 kan naar wens worden uitgerust met een 71 MP camera. “De drone is geheel zelf ontwikkeld, inclusief de elektronica. De K71 camera is ontwikkeld door Microbox, in samenwerking met Height Tech”, aldus directeur Ernst Thijsen.

Voor het idee: de meeste cameradrones uit het mid-range segment beschikken over camera’s die foto’s kunnen maken in een maximale resolutie van 12 megapixels. De K71 camera van Height Tech biedt dus bijna 6x zoveel oplossend vermogen. Daardoor kunnen ook vanaf grotere hoogten details worden waargenomen in de foto’s, iets wat van belang is bij het inspecteren van grote installaties, terreinen of gebouwen.

Volgens Thijsen is de drone ontwikkeld met meerdere toepassingen in het achterhoofd. “De drone is in nagenoeg alle weersomstandigheden inzetbaar en stabiel, met welke payload dan ook. Door middel van het easy click systeem zijn camera’s en andere sensor systemen eenvoudig te wisselen. De drone kan zodoende voor meerdere toepassingen ingezet worden.”

Drones van Height Tech

Ook de andere cameradrones uit het assortiment van Height Tech zijn uitermate geschikt voor veeleisende fotografen en aerial video producers. Daarnaast kunnen de drones uitgerust worden met fotospectraal camera’s voor landbouwtoepassingen, en met lidar sytemen. Ook kan Height Tech adviseren in de juiste analysesoftware.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier