Video

Fascinerende dronevideo van graancirkel Dorset

Met enige regelmaat verschijnen ze in mais- en graanvelden in binnen- en buitenland: graancirkels. Door wie of door wat ze gemaakt worden is nog altijd aanleiding voor talloze discussies. Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat de soms bijzonder complexe patronen door buitenaardse wezens worden gemaakt, anderen denken simpelweg aan grapjassen die er ’s nachts op uit trekken om graanvelden van boeren te voorzien van cirkels, lijnen en andere geometrische vormen.

Onverklaarbaar of niet, graancirkels zijn zeker fascinerend om te zien. Vanaf de grond, maar zeker vanuit de lucht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds vaker dronevideos en -foto’s opduiken van graancirkels. In deze video’s zijn de soms complexe patronen goed te onderscheiden. Onderstaande opnamen werd gemaakt van een graancirkel in de buurt van Dorset, een regio waar als sinds de 17e eeuw melding wordt gemaakt van graancirkels.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier