Winactie

Winnaar DJI Phantom 3 Professional: ‘Deze drone is echt gebruiksvriendelijk’

De winnaars van de Phantom 3 winactie

Vandaag was het zover: Stefan, de winnaar van onze Phantom 3 Professional winactie, kwam samen met zijn vriendin Jolien zijn prijs ophalen. Na een kennismaking en wat uitleg ging het naar een open veldje om daar met de hagelnieuwe DJI Phantom 3 – die door zijn nieuwe eigenaars ‘Tommeke’ is gedoopt – een eerste proefvlucht te maken.

Tommeke

“Dit vliegt echt anders dan mijn Discovery Pro”, aldus Stefan, die al redelijk wat ervaring had met het vliegen met quadcopters. “Met deze drone kun je echt ruw doen met de sticks, de besturing is veel vloeiender dan bij mijn huidige quadcopter. Je hoeft niet bang te zijn dat je meteen ergens tegenaan vliegt.”

Liftoff

Ook het feit dat de DJI Phantom 3 meteen gebruiksklaar is kon de goedkeuring wegdragen. “Met deze drone kun je meteen vliegen, het is veel gebruiksvriendelijker. Je hoeft niet eerst je soldeerverbindingen en kabels te checken, allerlei accu’s voor remote control, FPV display, videozender en drone op te laden, en voor het aanpassen van de settings hoef je geen laptop meer bij je te hebben; je kunt meteen aan de slag.”

Concentratie

Nu dat het stel over twee drones beschikt kunnen ze eindelijk samen vliegen. “Het is in België wel even opletten, gezien de strenge regelgeving. Op dit moment mag je eigenlijk alleen bij modelclubs vliegen. Vanaf september mag je ook in je eigen tuin vliegen, tot een maximale hoogte van dertig meter.”

Dronie Stefan en Jolien

De nieuwe Phantom 3 gaat zeker mee op vakantie. Stefan en Jolien zijn van plan om er met de auto in Europa op uit te trekken en onderweg foto’s en filmpjes te maken. Na de vakantie zal er op Dronewatch zeker een filmpje verschijnen van Stefan en Jolien.

Trotse piloten Jolien en Stefan

Aan het eind van de dag kregen we nog een email van Stefan en Jolien: “We hebben nog wat extra beelden bij ons thuis van Tommeke genomen. Hij voelt zich al helemaal thuis en wil graag Digitech Electronics bedanken voor de leuke thuis.”

Katten bij Phantom 3

Stefan laat zijn drone uit

Drone in kattenmand

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier