Video

Demovideo 3D Robotics toont automatische camerabewegingen Solo drone

Kort na de introductie van de DJI Phantom 3 kondigde ook 3D Robotics een nieuwe quadcopter aan: de Solo drone, die gekenmerkt wordt door een volledige integratie met de GoPro Hero 4 camera en beschikt over verschillende ‘Smart Shots’ cameraprogramma’s zoals Cable Cam en Orbit. Op veler verzoek heeft 3D Robotics een demovideo gemaakt waarin deze automatische moves gedemonstreerd worden met een productiemodel.

De eerste exemplaren van de Solo worden inmiddels uitgeleverd. Maar voor wie twijfelt tussen de aankoop van een Phantom 3 of Solo drone is het wel zo fijn om te weten waar je precies aan toe bent als je een Solo koopt van het veel kleinere bedrijf 3D Robotics. De Solo wordt gepositioneerd als ‘Smart Drone’, die zelfstandig complexe camerabewegingen kan uitvoeren, maar hoe werkt dat in de praktijk?

In onderstaande demovideo krijg je een indruk van programma’s als Cable Cam, waarbij de drone een door de gebruiker in te stellen traject aflegt en ondertussen de camera vloeiend omlaag- of omhoog draait, en Orbit, waarbij de drone in een cirkel om een object vliegt waarbij de camera op het onderwerp gericht blijft. Ook de Selfie modus komt aan bod, waarbij de drone automatisch ‘uitzoomt’. De video werd opgenomen op één batterijlading en werd zonder verdere post processing van de beelden die door de GoPro Hero 4 werden opgenomen op YouTube geplaatst.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier