Video

Mistroostige drone-beelden tonen vergane glorie Tropicana

Ben je opgegroeid in de buurt van Rotterdam (of misschien wel ver daar vandaan), dan ben je vast wel eens bij Tropicana geweest: het subtropische zwemparadijs aan de Maas, vol met whirlpools, glijbanen en ander aquatisch vermaak. Helaas kwam er in 2007 kritiek op de veiligheid van het zwembad en op 29 augustus 2010 sloot Tropicana haar deuren.

Helaas werd er nooit een nieuwe bestemming gevonden voor het markante gebouw, en pogingen om een nieuwe eigenaar te vinden voor het zwembad liepen op niets uit. Al die tijd stond het gebouw er verlaten bij en werd het interieur genadeloos blootgesteld aan de tand des tijds.

Dronepiloot en filmmaker Bouke van Veen besloot om het pand nog één keer op te zoeken en als eerbetoon een filmpje te maken. Gewapend met een drone en een aantal camera’s legde hij vast hoe verlaten het ooit zo bruisende recreatiecentrum er nu bij staat. Mooi is dat hij in het filmpje het geluid van joelende kinderen heeft verwerkt; een glimp van betere tijden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier