NieuwsPro

Niet Amazon maar Australische startup doet eerste drone-delivery in de VS

De Australische startup Flirtey gaat volgende maand een test doen met de bezorging van pakketjes middels drones. Het is de eerste demonstratie die goedgekeurd is door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA). Aan de test wordt meegewerkt door de NASA en Virginia Tech.

Volgens Flirtey-ceo Matt Sweeny is het voor het eerst dat het afleveren van pakketjes wordt toegestaan door de FAA. Tegenover Business Insider verklaart hij dat “dit een groot moment is voor de drone delivery industrie”. De hexacopters van het bedrijf zullen tijdens de test 24 pakketjes met medicatie afleveren bij een afgelegen kliniek.

De test zal plaats vinden op 17 juli aanstaande. De drones die het bedrijf inzet zijn in staat om zo’n 25 kilometer te vliegen. In het geval van een GPS storing of het verlies van contact met het controlecentrum keren de drones automatisch terug naar het punt van opstijgen. De pakketjes worden door middel van een lier op de grond afgeleverd.

Het experiment is vooral bedoeld om aan te tonen dat het afleveren van pakketjes door drones in afgelegen gebieden veilig is. In de toekomst moeten de drones ook over bewoond gebied gaan vliegen, en op langere termijn zelfs over steden.

Geen primeur voor Amazon
Afgelopen week nog verklaarde Amazon Prime Air-woordvoerder Paul Misener ‘klaar te zijn‘ voor het laten vliegen van pakketbezorgende drones in de VS. Het wachten is vooral op de luchtvaartautoriteiten, die het commercieel gebruik van drones in goede banen moeten gaan leiden. Blijkbaar is de FAA nu zo ver dat het een eerste test met drone delivery toestaat, maar die eer gaat dus niet naar Amazon.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier