Flytrex Sky: eerste persoonlijke delivery drone ter wereld

Snel even een pakketje bezorgen bij een buurman een paar kilometer verderop? Met de Flytrex Sky hoef je er de deur niet meer voor uit. De Flytrex Sky is de eerste ‘personal delivery drone’ die in staat is om kleine pakketjes te bezorgen. Je kunt er alleen nog niet mee door stad of bos vliegen, want de drone beschikt niet over obstakeldetectie.

Flytrex Sky

Drone delivery is ‘hot’, zeker gezien de vergevorderde plannen van Amazon om het bezorgen van pakketjes met drones realiteit te maken. Maar als het aan Skytrex-ceo Yariv Bash komt het gemak van drone delivery ook binnen handbereik van particulieren die snel even een pakketje naar een vriend of bekende willen sturen. De Flytrex Sky beschikt daarom over een kleine bagageruimte waarin maximaal 1 kg aan goederen vervoerd kan worden.

Het idee is dat de drones van Skytrex aangestuurd worden door een 3G verbinding en continu in verbinding staan met een cloud-applicatie. Deze zorgt ervoor dat de route die de drone aflegt zowel door de verzendende als ontvangende partij realtime aangepast kan worden. Zo kan de controle over de drone tijdens de aflevering overgenomen worden, zodat deze nauwkeurig bestuurd worden door de ontvanger.

Dat is wel nodig ook, want de drone is zich nog niet bewust van zijn omgeving, noch is er voorzien in obstakeldetectie. “Maar dat zijn allemaal features die op een gegeven moment toegevoegd zullen worden aan de Skytrex Drone”, stelt Bash. “We voorzien in de toekomst een soort fysiek internet, waarbij objecten zich van knooppunt tot knooppunt bewegen.”

Een betaversie van de Flytrex Sky kan vooruitbesteld worden voor 749 dollar. Het bedrijf waarschuwt er wel bij dat de gebruiker verantwoordelijk is voor het volgen van de lokale regelgeving. In veel Europese landen betekent dit dat je het afleveren van pakketjes met dit prototype beter uit je hoofd kan laten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier