Filmpje waarin drone op vliegtuig botst zorgt voor ophef

Een video waarin te zien is hoe een vliegtuigvleugel tijdens volle vlucht wordt geraakt door een drone en vervolgens in brand vliegt, is een hoax. Het filmpje werd nadat het verscheen op internet al snel duizenden keren bekeken. Velen dachten met een echt ongeluk van doen te hebben, maar de maker van de video blijkt te werken bij een bedrijf dat zich specialiseert in beeldbewerking.

Helemaal onrealistisch is het filmpje overigens niet: vliegtuigpiloten maken steeds vaker melding van drones in de buurt van vliegvelden en wereldwijd wordt er gevreesd dat het op een gegeven moment tot een ongeluk komt. Volgens een vandaag verschenen rapport van de ILT gaat het bij deze meldingen meestal om drones van roekeloze hobbyisten. Of een vliegtuig inderdaad zo flink beschadigd kan raken als gevolg van een botsing met de drone wordt overigens betwist.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Filmpje waarin drone op vliegtuig botst zorgt voor ophef

  • 4 maart 2016 om 23:09
    Permalink

    i once heard about two colliding skydivers, one was wounded to death by this. Speed and firmness are much higher by a collission between a drone and a plane. I think an accident may result in fatal situations.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier