Productnieuws

4K-versie Yuneec Q500 quadcopter vanaf juli verkrijgbaar

‘Een interessant alternatief voor de DJI Phantom 2 Vision+’, zo betitelden we destijds de Q500 quadcopter van Yuneec, vooral gezien het feit dat de remote control beschikt over een ingebouwd FPV-display en vanwege de lagere aanschafprijs. Nu dat DJI al enige tijd een Professional versie van haar Phantom 3 levert kan Yuneec natuurlijk niet achterblijven en vanaf juli zal een 4K-uitvoering van de Q500 te koop zijn.

Yuneec Q500 4k

Voordeliger dan de Phantom 3 Professional is de Typhoon Q500 4K niet: de advies-verkoopprijs is € 1.419,-,  iets meer dan de € 1.399,- die de Phantom 3 moet kosten. Om de prijs hoef je het dus niet te doen. Redenen om toch naar de Q500 4K te kijken is eveneens het feit dat de controller beschikt over een ingebouwd 5,5″ scherm, je hoeft dus niet een tablet of smartphone op je zender te monteren zoals bij de Phantom het geval is. Het gebruiksgemak is hierdoor net even iets hoger.

Yuneec steadygrip

Een ander positief aspect van de Q500 4K is dat er een SteadyGrip handheld gimbal wordt meegeleverd. Dat is een handvat met elektronisch gestabiliseerde camera-ophanging. Daardoor kun je ook vanuit de hand stabiele video’s schieten: leuk als je naast luchtopnamen ook wat beelden vanaf de grond wilt verwerken in je dronevideo’s.

Yuneec CGO3 cameraDe CGO3 camera schiet foto’s in een resolutie van maximaal 12 megapixels, en filmt in 4K met 30 frames per seconde. In HD 1080p kun je tot maar liefst 120 fps filmen. De lens is evenals die van de DJI Phantom 3 van het no-distortion type: geen gekromde horizon meer dus.

Andere features waarover de Q500 4K beschikt zijn follow-me, waarbij de drone automatisch achter de operator aanvliegt, geofencing, speed control, dynamic return home en low-battery return home. Dergelijke functies moeten ervoor zorgen dat ook beginnende dronepiloten snel in de weer kunnen met de Q500.

Mocht je de Q500 4K willen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat deze qua afmetingen aardig wat groter is dan de Phantom 3. De diagonaal van motor tot motor is 510 mm, een stuk meer dus dan de 355 mm motordiagonaal van de Phantom 3. De maximale vliegtijd op één accu is met circa 25 minuten vergelijkbaar.

De Yuneec Q500 Typhoon 4K gaat zoals gezegd € 1.419,- kosten. Voor € 1.499,- koop je een uitvoering met aluminium transportkoffer. Meer informatie: Yuneec.com

Yuneec Typhoon Q500 4K met steadygrip

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “4K-versie Yuneec Q500 quadcopter vanaf juli verkrijgbaar

  • Roland Volmer

    Vandaag heeft Yuneec een bericht op haar facebookpagina geplaatst dat ze verwachten dat ze de eerste Q500 4K producten midden juli gaan verschepen!

    De release is al vele malen uitgesteld… eerst 1 juni, toen 15 juni, daarna 1 juli en nu dus midden juli… het begint een beetje ongeloofwaardig te worden.

    Waarschijnlijk ligt het product rond de Kerst wel in de winkels.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier