Londense politie neemt drone in beslag bij Wimbledon

De politie van Londen heeft vandaag een drone in beslag genomen die boven het bekende Wimbledon tennisstadium vloog. De dronepiloot bestuurde het apparaat vanaf een nabijgelegen golfbaan.

Volgens de Britse regelgeving is het niet toegestaan om met drones binnen een straal van 50 meter van gebouwen te vliegen. Een woordvoerder van de politie verklaarde geen problemen te hebben met mensen die hobbymatig met drones vliegen, mits ze zich maar aan de regels houden.

Eerdere incidenten
Het is niet de eerste keer dat er in Engeland een drone vliegt in de nabijheid van een bekend gebouw. Zo werd een paar weken geleden een Amerikaanse dronevlieger aangehouden die in de buurt van Windsor Castle filmopnamen aan het maken was.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier