Productnieuws

Bouw je eigen drone in nog geen half uur

Droneliefhebbers vallen in vele categorieën uiteen: sommigen vinden het gewoon leuk om wat te vliegen, anderen trekken er graag op uit om mooie luchtfoto’s te maken en ook het racen met drones is sterk in opkomst. Snel opkomend is de groep mensen die graag zelf hun drones assembleren. Speciaal voor beginnende doe-het-zelvers wil Skyworks Aerial Systems een zelfbouwquadcopter aanbieden die je in een half uurtje in elkaar kunt zetten.

Niet geheel ontoepasselijk is de zelfbouwdrone ‘Eedu‘ genoemd, kort voor ‘easy educational drone unit’. Het idee is dat mensen ook zonder gevorderde kennis van robotica de voldoening kunnen beleven die het zelf bouwen van een drone met zich meebrengt, aldus Skyworks-ceo Jinger Zeng.

Naast knutselen ook software schrijven
Na het in elkaar knutselen van de drone kun je er naar wens meteen mee gaan vliegen, of je kunt je storten op het programmeren van de quadcopter. Mensen die dat doen duidt Skyworks ook wel aan als Dronesmiths. Afhankelijk van je kennis van het programmeren kun je dan functionaliteiten toevoegen die je bij andere drones niet vindt.

Het ontwikkelen van apps gebeurt in een sociale ontwikkelomgeving, Forge genaamd. Dit platform stelt je in staat om met andere dronehobbyisten in contact te komen, tips uit te wisselen en stukjes code te delen met anderen. “Denk aan een soort Github voor drones”, licht Zeng toe.

Intel Edison als kloppend hart
De drone wordt aangedreven door de Edison-processor van Intel. Dit is een volledige computer op het formaat van een sd kaartje. Het idee is ook dat gebruikers eigen sensoren kunnen toevoegen, zoals een temperatuursensor of een rookdetector. Hierdoor kunnen er ook serieuze toepassingen voor de Eedu ontwikkeld worden.

Wil je je inschrijven op een Eedu, dan kun je via Kickstarter $ 449,- achterlaten. Als het project succesvol gefinancierd wordt dan zouden de eerste Eedu’s in december van dit jaar uitgeleverd moeten worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier