Regelgeving

Let op: vanaf vandaag maximaal 120 meter hoog met je drone

Maximaal 120m hoog vliegen met drone

Het is vandaag 1 juli en dat betekent dat er enkele wijzigingen in de Regeling modelvliegen van kracht zijn geworden. Het belangrijkste verschil met de vorige situatie is dat je als amateur dronepiloot nu nog maar 120 meter hoog mag vliegen (dit was 300 meter). De maximale hoogte van 120 meter gold al voor professionele dronepiloten.

De wijzigingen zijn een opmaat naar een grotere herziening van de regelgeving rond het drone vliegen, die aanvankelijk gepland stond voor 1 oktober. De vraag is echter of die deadline gehaald gaat worden aangezien het algemeen overleg over de regelgeving is uitgesteld tot na het zomerreces van de Tweede Kamer.

Ook voor professionele dronepiloten is de situatie veranderd. Mits deze beschikken over een brevet en een vergunning mogen zij structureel vliegen met drones en hoeven ze niet langer een ontheffing voor elke afzonderlijke vlucht aan te vragen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier