NieuwsPro

Drone ingezet tijdens reddingsactie op woeste rivier

Twee jongens die vast waren komen te zitten op een rotsblok in een woeste rivier zijn mede dankzij de inzet van een drone uit hun hachelijke positie gered.

De twee tieners waren met een bootje aan het varen op de Little Androscoggin River in de Amerikaanse staat Maine. Nadat het bootje omsloeg lukte het ze om een rots te beklimmen in het midden van de kolkende rivier. Slechts één van de jongens droeg een reddingsvest. Toegesnelde reddingswerkers durfden het daardoor niet aan om een reddingspoging te ondernemen.

De hulpdiensten maakten daarom gebruik van een drone om een touw bij de jongens te krijgen, waarmee een tweede reddingsvest kon worden overgebracht. Een rubberbootje met reddingswerkers bracht de jongens daarna in veiligheid.

Baywatchdrone
Het idee om drones te gebruiken om reddingsvesten bij drenkelingen te krijgen is overigens niet nieuw. Verleden jaar al presenteerde een Australische strandwacht een prototype van een baywatchdrone, die in staat is om een boei af te leveren bij zwemmers die in de problemen komen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier