Zwitserse post start proef met drone delivery

In Zwitserland worden momenteel de eerste proeven gedaan met het afleveren van pakketjes door drones. Volgens een woordvoerder van Swiss Post zijn de drones in staat om pakketjes tot één kilo over een afstand van meer dan tien kilometer te bezorgen.

Swiss Post drone

De drones zijn afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Matternet, dat eerder samenwerkte met Artsen zonder Grenzen. De onbemande luchtvaartuigen zijn in staat om geheel zelfstandig vooraf bepaalde veilige vliegroutes te volgen. De proefvluchten zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

Testsituaties richten zich vooral op het afleveren van noodgoederen op afgelegen plekken die slecht bereikbaar zijn na een ramp. Daarnaast wil Swiss Post in kaart brengen hoe de batterijen zich in de praktijk houden.

Het kan echter nog wel vijf jaar duren voordat de drones commercieel ingezet worden. Niet alleen de techniek moet nog verder ontwikkeld worden, ook moet er nog een en ander veranderen aan de regelgeving.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Zwitserse post start proef met drone delivery

  • 21 december 2015 om 11:21
    Permalink

    wat kost die drone waar je iets onder kan hangen?
    en waar koop je di?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.