BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zwitserse post start proef met drone delivery

In Zwitserland worden momenteel de eerste proeven gedaan met het afleveren van pakketjes door drones. Volgens een woordvoerder van Swiss Post zijn de drones in staat om pakketjes tot één kilo over een afstand van meer dan tien kilometer te bezorgen.

Swiss Post drone

De drones zijn afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Matternet, dat eerder samenwerkte met Artsen zonder Grenzen. De onbemande luchtvaartuigen zijn in staat om geheel zelfstandig vooraf bepaalde veilige vliegroutes te volgen. De proefvluchten zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

Testsituaties richten zich vooral op het afleveren van noodgoederen op afgelegen plekken die slecht bereikbaar zijn na een ramp. Daarnaast wil Swiss Post in kaart brengen hoe de batterijen zich in de praktijk houden.

Het kan echter nog wel vijf jaar duren voordat de drones commercieel ingezet worden. Niet alleen de techniek moet nog verder ontwikkeld worden, ook moet er nog een en ander veranderen aan de regelgeving.

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.