NieuwsPro

Zwitserse post start proef met drone delivery

In Zwitserland worden momenteel de eerste proeven gedaan met het afleveren van pakketjes door drones. Volgens een woordvoerder van Swiss Post zijn de drones in staat om pakketjes tot één kilo over een afstand van meer dan tien kilometer te bezorgen.

Swiss Post drone

De drones zijn afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Matternet, dat eerder samenwerkte met Artsen zonder Grenzen. De onbemande luchtvaartuigen zijn in staat om geheel zelfstandig vooraf bepaalde veilige vliegroutes te volgen. De proefvluchten zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

Testsituaties richten zich vooral op het afleveren van noodgoederen op afgelegen plekken die slecht bereikbaar zijn na een ramp. Daarnaast wil Swiss Post in kaart brengen hoe de batterijen zich in de praktijk houden.

Het kan echter nog wel vijf jaar duren voordat de drones commercieel ingezet worden. Niet alleen de techniek moet nog verder ontwikkeld worden, ook moet er nog een en ander veranderen aan de regelgeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Zwitserse post start proef met drone delivery

  • wat kost die drone waar je iets onder kan hangen?
    en waar koop je di?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier