Katwijkse Reddingsbrigade geeft zaterdag demonstratie van reddingsdrone

Drone boven zee

Komende zaterdag (11 juli) vindt SAR Katwijk 2015 plaats, een evenement waarbij diverse vormen van reddingswerk getoond worden aan het publiek. Eén van de demonstraties betreft de inzet van een drone voor het redden van drenkelingen.

Volgens de Katwijkse Reddingsbrigade zijn reddingsacties met drones veiliger en bovendien goedkoper dan de standaard methodes. Tijdens de demonstratiedag zal een drone worden ingezet om een vermiste zwemmer op te sporen. Daarbij worden de camerabeelden die de drone maakt getoond op een groot scherm op het strand.

De demonstratie wordt verzorgd in samenwerking met Omniworkx, een bedrijf dat innovatieve toepassingen van drones ontwikkelt. Onlangs werd een drone van het bedrijf ingezet om de verkeersstromen rond Concert at Sea in de gaten te houden. Ook worden drones van Omniworkx ingezet voor inspecties en agrarische toepassingen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier