BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

R2-D2 voor het eerst luchtwaardig dankzij ingebouwde drone

Noem de letters R2-D2 in de buurt van willekeurige science fiction-fans en ze weten meteen over wie je het hebt: de aandoenlijk ogende robot uit Star Wars, die reparaties aan een vliegend ruimteschip kan uitvoeren. Artoo is door talloze hobbyisten wereldwijd nagemaakt, maar nog niet eerder was een vliegende uitvoering van de robot te zien.

Otto Dieffenbach stond aan de wieg van een vliegende uitvoering van de robot. Hij maakte een lichtgewicht replica van R2-D2 en bouwde hier een quadcopter in. Hierdoor is Artoo in staat om op te stijgen en rond te vliegen. Afgezien van een opening in de koepel – om de luchtstroom door te laten die de propellers opwekken – lijkt het model op twee druppels water op het origineel.

De R2-D2one is niet het eerste Star Wars-object dat gedronificeerd wordt: eerder al zette een hobbyist een drone-versie van de Millenium Falcon in elkaar, en ook andere ruimtevoertuigen uit het populaire ruimte-epos werden reeds voorzien van drones.

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.