R2-D2 voor het eerst luchtwaardig dankzij ingebouwde drone

Noem de letters R2-D2 in de buurt van willekeurige science fiction-fans en ze weten meteen over wie je het hebt: de aandoenlijk ogende robot uit Star Wars, die reparaties aan een vliegend ruimteschip kan uitvoeren. Artoo is door talloze hobbyisten wereldwijd nagemaakt, maar nog niet eerder was een vliegende uitvoering van de robot te zien.

Otto Dieffenbach stond aan de wieg van een vliegende uitvoering van de robot. Hij maakte een lichtgewicht replica van R2-D2 en bouwde hier een quadcopter in. Hierdoor is Artoo in staat om op te stijgen en rond te vliegen. Afgezien van een opening in de koepel – om de luchtstroom door te laten die de propellers opwekken – lijkt het model op twee druppels water op het origineel.

De R2-D2one is niet het eerste Star Wars-object dat gedronificeerd wordt: eerder al zette een hobbyist een drone-versie van de Millenium Falcon in elkaar, en ook andere ruimtevoertuigen uit het populaire ruimte-epos werden reeds voorzien van drones.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI