Man met drone aangehouden bij Schiphol

Een 22-jarige Bulgaar is vandaag bij Schiphol aangehouden nadat hij met een drone had gevlogen bij het vliegveld. De drone was naast een landingsbaan terecht gekomen nadat de man de controle over het toestel verloor.

De drone werd aangetroffen door de marechaussee. De eigenaar van het toestel, een vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije, stond verderop op een parkeerplaats. Hij gaf toe met de drone gevlogen te hebben en kreeg daarop een boete van 500 euro.

Het is streng verboden om met drones in zogenaamde gecontroleerde gebieden (CTR) te vliegen. Sommige drones beschikken over een ingebouwde beveiliging die moet voorkomen dat het apparaat toch in de buurt van een vliegveld opstijgt. Maar ondanks dergelijke maatregelen komt het regelmatig voor dat er drones worden gespot in de omgeving van vliegvelden.

Drone PreFlight

Vlieg je zelf met een drone en wil je het zekere voor het onzekere nemen, check dan altijd of je mag vliegen op de locatie waar je wilt opstijgen. Een handig hulpmiddel is de web app Drone PreFlight, waarop je eenvoudig kunt zien of je je in een CTR gebied of andere no-fly zone bevindt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier