Met deze 3D bestanden kun je zelf een Inspire 1-kloon printen

DJI Inspire 1 kloon

Toen de Inspire 1 quadcopter van DJI werd gelanceerd liep bij veel droneliefhebbers het water in de mond. Het prijskaartje van een dikke drieduizend euro weerhield menigeen echter om de 4K cameradrone te kopen. Mocht je toch graag met iets willen vliegen dat op een Inspire 1 lijkt, dan kun je nu zelf een kloon printen – mits je beschikt over een 3D printer.

Op Thingiverse is een pakket 3D files verschenen waarmee je zelf de body parts van een Inspire 1 kunt printen. Daarmee ben je er nog niet, want je zult ook nog geschikte motoren, vluchtcomputer, remote control, camera etc moeten verzamelen, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn om een Inspire 1-kloon te maken tegen een fractie van de kosten van the real thing.

De kloon kan natuurlijk niet op tegen de gebruiksvriendelijkheid en de prestaties van de Inspire 1. Daar staat tegenover dat je in geval van een crash snel even een wat reserveonderdelen kunt printen. Daarnaast weerhoudt niets de gevorderde doe-het-zelver ervan om een customised versie van de Inspire 1 te maken.

Wie zelf zijn Inspire 1 wil printen moet waarschijnlijk snel zijn, want ongetwijfeld zal DJI snel actie ondernemen en ervoor zorgen dat de 3D files snel worden verwijderd van Thingiverse.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier