Blushelikopters Californië gehinderd door drones

Een aantal auto’s en trucks is afgelopen weekend op de snelweg I-15 in de Amerikaanse staat Californië in vlammen opgegaan doordat blushelikopters enige tijd aan de grond moesten blijven nadat er een drone in de lucht was gesignaleerd. De chauffeurs werden verrast door de snel oprukkende bosbrand, maar gelukkig kon iedereen op tijd zijn voertuig verlaten.

De bosbrand besloeg aanvankelijk een gebied van zo’n twee vierkante kilometer. De San Bernardino County Fire Department moest aanvankelijk lijdzaam toezien hoe het vuur snel om zich heen woekerde als gevolg van de droogte en de sterke wind: het bleek niet veilig om met blushelikopters op te stijgen doordat er ‘drone activity’ werd waargenomen, zo meldde het korps op Twitter:

Uiteindelijk werd een gebied van veertien vierkante kilometer in de as gelegd. Naast een twintigtal voertuigen werden ook een aantal huizen verwoest.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat hulpdiensten gehinderd worden door hobbyisten of journalisten die met drones verslag willen doen van een brand of ander incident. Alleen al in de staat Californië werden er deze maand al vier incidenten met drones gerapporteerd. De brandweer verzoekt drone-eigenaren dan ook met klem om geen opnamen te maken van (bos)branden.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Blushelikopters Californië gehinderd door drones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!