Franse politie onderzoekt verband tussen overvliegende drones en brand chemiecomplex

Een grote brand in het chemiecomplex LyondellBasell in Berre l’Étang op 14 juli houdt mogelijk verband met de waarneming van overvliegende drones bij een gelijksoortig complex bij Fos-sur-Mer, een week eerder. Alhoewel de drones volgens de lokale politie waarschijnlijk te klein waren om explosieven te plaatsen is het denkbaar dat ze gebruikt zijn om een aanslag voor te bereiden.

Werknemers van Fos-sur-Mer maken zich ernstig zorgen over de brand in het chemiecomplex enkele tientallen kilometers verderop. “Stelt u zich eens voor, er worden hier drones waargenomen, en een week later wordt er bij een vergelijkbaar complex even verderop een grote aanslag gepleegd!”, verklaarde een van de medewerkers tegenover de krant La Provence.

De brand op het chemiecomplex heeft gezorgd voor een toenemend gevoel van onveiligheid bij de omwonenden. Door de ontploffingen ontstond er brand in twee opslagtanks met koolwaterstoffen. Een derde ontsteker bleek niet afgegaan te zijn. Deze werd aangetroffen bovenop een andere opslagtank.

https://www.youtube.com/watch?v=Da0pyRhMwlo

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier