Samsung werkt mogelijk aan selfiedrone

De Koreaanse elektronicagigant Samsung wil mogelijk een selfiedrone op de markt gaan brengen. Dat meldt technologieblog Sammobile. Volgens het gerucht zou Samsung onder de noemer Project Selfie Camera Drone werken aan een drone die enigszins doet denken aan de Lily Drone, die eerder dit jaar werd gepresenteerd.

De markt voor drones is nog altijd flink groeiende. Na Sony lijkt nu ook Samsung plannen te hebben om een graantje mee te pikken van de snel groeiende omzetten die behaald worden met de verkoop van consumentendrones. De drone waaraan Samsung zou werken zou vooral bedoeld zijn om dronies te maken, ofwel selfies vanuit de lucht.

Samsung is niet vies van het experimenteren met nieuwe productcategorieën, zo bewijst het feit dat het bedrijf al langer actief is op de markt voor wearables, zoals smartwatches en activity trackers. Eerder dit jaar presenteerde een defensie-onderdeel van Samsung overigens al een quadcopter voor surveillance-toepassingen, de Cube Copter.

Samsung Cube Copter

Selfiedrones in opmars
Alhoewel je met drones als de DJI Phantom 3 en de Yuneec Q500 prima in staat bent om dronies te maken, denken verschillende elektronicafabrikanten dat het allemaal nog gebruiksvriendelijker kan. Zo zou de Lily Drone in staat moeten zijn om de piloot automatisch te volgen en actieshots te maken. Helaas is het prototype van de drone nog niet echt betrouwbaar, zo ondervond The Guardian.

Een andere selfiedrone die binnenkort op de markt verschijnt is de Zano Drone. Deze werd vorig jaar succesvol gefinancierd op Kickstarter. Binnenkort ontvangen de backers van het eerste uur een exemplaar van de miniatuurdrone, die eenvoudig met de smartphone bestuurd kan worden en bedoeld is om snel even vanuit de lucht een selfie te maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier