BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone legt verwoesting door kraanongeval Alphen aan den Rijn vast

Een drone heeft in Alphen aan den Rijn luchtopnamen gemaakt na het ongeval waarbij twee bouwkranen omgevallen zijn. Daarbij zijn zeker twintig gewonden gevallen. Ook zijn er vier woningen beschadigd. Vanuit de lucht is goed te zien hoe groot de schade is, met name veroorzaakt door het brugdeel dat door de kranen op zijn plek werd getakeld zou worden.

De video toont aan hoe drones in noodsituaties kunnen helpen om snel een overzicht te krijgen van een rampplek. Daar kunnen niet alleen hulpdiensten, maar ook journalisten hun voordeel mee doen. Het is echter niet toegestaan om zonder meer met een drone boven aaneengesloten bebouwing te vliegen. Ook bestaat het gevaar dat traumahelikopters worden gehinderd door drones van amateurpiloten.

Update (20:08)
Enkele uren voordat het noodlot toesloeg maakte een andere drone prachtige videobeelden van de hijskranen die het brugdeel op zijn plek moesten takelen. Even later ging het dus mis en raakte het ponton uit balans, waardoor de bouwkranen met last en al omvielen.

2 Comments

Leave a Reply

Powervision Powerray
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.