Drone legt verwoesting door kraanongeval Alphen aan den Rijn vast

Een drone heeft in Alphen aan den Rijn luchtopnamen gemaakt na het ongeval waarbij twee bouwkranen omgevallen zijn. Daarbij zijn zeker twintig gewonden gevallen. Ook zijn er vier woningen beschadigd. Vanuit de lucht is goed te zien hoe groot de schade is, met name veroorzaakt door het brugdeel dat door de kranen op zijn plek werd getakeld zou worden.

De video toont aan hoe drones in noodsituaties kunnen helpen om snel een overzicht te krijgen van een rampplek. Daar kunnen niet alleen hulpdiensten, maar ook journalisten hun voordeel mee doen. Het is echter niet toegestaan om zonder meer met een drone boven aaneengesloten bebouwing te vliegen. Ook bestaat het gevaar dat traumahelikopters worden gehinderd door drones van amateurpiloten.

Update (20:08)
Enkele uren voordat het noodlot toesloeg maakte een andere drone prachtige videobeelden van de hijskranen die het brugdeel op zijn plek moesten takelen. Even later ging het dus mis en raakte het ponton uit balans, waardoor de bouwkranen met last en al omvielen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Drone legt verwoesting door kraanongeval Alphen aan den Rijn vast

 • 4 augustus 2015 om 16:41
  Permalink

  Mooie beelden van voor het ongeluk, maar ik dacht dat boven aaneengesloten bebouwing vliegen niet toegestaan was?
  OF zie ik iets over het hoofd?

  Beantwoorden
  • 4 augustus 2015 om 20:12
   Permalink

   ik denk dat er vergunning was , er was ook een opname ter promotie gemaakt

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier