Productnieuws

DJI brengt firmware update voor Phantom 3 en Inspire 1 uit

Dronefabrikant DJI heeft een firmware update beschikbaar gesteld voor haar populaire Phantom 3 en Inspire 1 quadcopters. Met name gebruikers van de Inspire 1 kunnen veel verbeteringen tegemoet zien na het installeren van de update.

Phantom 3
De firmware versie v1.3.20 voor de Phantom 3 voegt de mogelijkheid toe om HD video’s te converteren in de video editor. Ook is het automatisch synchroniseren van foto’s nu mogelijk. Daarnaast biedt DJI nu de optie om de firmware van de quadcopter te downgraden naar een eerdere versie. Naast deze nieuwe features is er een bug opgelost die ervoor zorgde dat er geen foto’s werden opgeslagen tijdens het maken van foto’s in burst mode.
Meer informatie en downloaden: http://www.dji.com/product/phantom-3/download

Inspire 1
Eigenaars van de Inspire 1 kunnen heel wat meer nieuwe features tegemoet zien in v1.3.0. Zo is het nu onder andere mogelijk om HDR foto’s te maken. Hierdoor kun je ook in zeer contrastrijke situaties (bijvoorbeeld bij tegenlicht) toch foto’s maken die goed belicht zijn. Verder is het nu mogelijk om de automatische terugkeer ingeval van lage batterijspanning (return to home) uit te schakelen. Om de veiligheid te verbeteren stoppen de motoren automatisch in geval van een blokkade of overbelasting.
Meer informatie en downloaden: http://www.dji.com/product/inspire-1/download

DJI GO app v2.0
Naast de firmware updates voor de twee drones is ook de DJI Pilot app vernieuwd. Deze heet nu DJI GO. In versie 2.0 van deze app, die je in staat stelt om geavanceerde features van de Phantom 3 en Inspire 1 te gebruiken, is het onder andere mogelijk om aerial videos op te nemen en deze direct online te delen en in contact te komen met andere DJI gebruikers.
DJI GO in de Apple app store (Android versie volgt later): https://itunes.apple.com/us/app/dji-pilot/id943780750?mt=8

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier