Homeland Security vreest terroristische aanslag met drones

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft lokale politiekorpsen gevraagd om extra alert te zijn op drones in de buurt van gevoelige locaties. Dat meldt The Washington Times. De waarschuwing volgt op meerdere waarnemingen van drones bij JFK International Airport in New York.

Meerdere piloten van toestellen die JFK naderden maakten afgelopen week melding van drones in de buurt van het internationale vliegveld. In totaal ging het om drie gevallen, verspreid over drie dagen. Alhoewel nog niet duidelijk is van wie de drones waren neemt Homeland Security de waarnemingen hoog op: gevreesd wordt dat terroristen drones willen gebruiken om vliegtuigen te laten neerstorten.

Wereldwijd wordt er steeds vaker melding gemaakt van drones in de buurt van vliegvelden. Onlangs nog landde er een drone op een landingsbaan van Schiphol. Doorgaans betreft het onwetende amateurpiloten die met hun drone in de buurt van vliegvelden opstijgen, maar de kans bestaat dat drones op een gegeven moment door kwaadwillenden gebruikt worden om een aanslag te plegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier