Productnieuws

DJI kondigt instapmodel Phantom 3 Standard aan met 2,7k videoresolutie

De bekende dronefabrikant DJI heeft vandaag een nieuwe toevoeging aan de Phantom 3-serie quadcopters aangekondigd. De Phantom 3 Standard kost € 919 euro en is uitgerust met een camera die kan filmen in een maximale resolutie van 2,7k (UHD).

DJI Phantom 3 Standard

Met het nieuwe model verlaagt marktleider DJI wederom de drempel om aan de slag te gaan met cameradrones die een goede beeldkwaliteit bieden. Net als de ‘grote broers’ Advanced en Professional beschikt de Phantom 3 Standard over een drie-assige gimbal, waardoor de drone mooi stabiele videobeelden kan maken. Een feature die echter ontbreekt bij de Standard is het Vision Positioning System, dat er dicht bij de grond voor zorgt dat de drone zeer stabiel op dezelfde plek blijft hangen.

Camera met filmresolutie van 2,7k
Qua uiterlijk is de Standard exact gelijk aan de Advanced en Professional, op de Vision Positioning-module na dan. Ook de vliegtijd is hetzelfde: ruim twintig minuten op één acculading. De grootste verandering zit in de gebruikte camera: deze kan foto’s (in JPG en RAW) maken met een resolutie van 12 megapixels, en filmen in een resolutie van 2,7k bij 30 frames per seconde. De framerate gaat omhoog naar 60 fps als je filmt in HD 1080p. Bij het fotograferen en filmen heb je geen last van fisheye-vertekening.

De bediening van de drone verloopt via een los meegeleverde remote control, die gebruik maakt van een smartphone of tablet voor de first person view: net zoals bij de andere modellen dus. In de onlangs vernieuwde DJI GO app is het mogelijk om live 720p beelden van de camera te bekijken en de camera-instellingen te wijzigen.

Geen knoppen voor camerabediening op controller
Een verschil ten opzichte van de Advanced en Professional is dat de Standard gebruik maakt van wifi voor de videoverbinding. Maar in tegenstelling tot de Phantom 2 Vision+ is er geen sprake meer van een losse range extender, deze is nu verwerkt in de controller. Het bereik zou ca. 1 kilometer moeten bedragen. Dit is dus minder dan de ca. 2 kilometer die Lightbridge mogelijk maakt.

Een ander belangrijk verschil is dat de remote control van de Phantom 3 Standard niet voorziet in aparte knoppen voor het maken van foto’s of het starten&stoppen van filmopnamen. Dit moet je dus doen via de interface van de DJI GO app. Het is wel mogelijk om de camera te kantelen middels een draaiwiel.

DJI Phantom 3 Standard remote control

Interessant instapmodel cameradrone
De cameraspecificaties van de Phantom 3 Standard zijn beter dan die van de Phantom 3 Advanced, die op de website van DJI nog altijd € 1.099 kost. Of de Advanced verdwijnt of een camera-upgrade krijgt is op het moment van schrijven niet duidelijk, maar je krijgt qua camera meer waar voor je geld met de nieuwe Standard. Tenzij je perse wilt filmen in 4k of het grotere bereik van de Lightbridge videoverbinding wenst, lijkt de Standard daarmee een zeer interessant instapmodel cameradrone.

De Phantom 3 Standard is per direct bestelbaar via de website van DJI. Na bestelling wordt de quadcopter binnen 3-5 werkdagen verzonden. Wanneer de DJI Phantom 3 Standard bij Nederlandse leveranciers te koop zal zijn is nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier