‘Met de Xiro Xplorer kan echt iedereen een drone vliegen’ #adv

Enkele weken geleden kondigde nieuwkomer Xiro de Xplorer aan, een drone die in Nederland wordt verkocht door JS Copter. De Xiro Xplorer wordt ready to fly (RTF) geleverd. Propellers monteren, accu laden/installeren en opstijgen! Met de Xiro Xplorer kan echt iedereen een drone vliegen. De quadcopter is beschikbaar in drie uitvoeringen: zonder camera, met gimbal voor een GoPro 3/4, of compleet met gimbal en HD camera.

Xiro Xplorer

De Xiro Xplorer reageert snel en laat zich gemakkelijk manoeuvreren. De besturing voelt direct aan en dankzij de drie verschillende vliegniveaus is de Xplorer geschikt voor zowel beginnelingen als voor de meer ervaren piloten. Het automatisch opstijgen en landen is een handige optie: met één druk op de knop stijgt de Xiro Xplorer op tot ca. drie meter hoogte.

De specificaties van de Xiro Xplorer:

  • Intelligent orientation control (IOC)
  • Return to home
  • Follow me & 360 graden selfies
  • Waypoints vliegen
  • Automatisch opstijgen en landen
  • Ingebouwde GPS
  • Drie vliegniveaus
  • Vibratie alarm
  • Vliegtijd tot 25 minuten
  • App beschikbaar voor Android en Apple smartphones

De prijzen van de drie uitvoeringen van de Xiro Xplorer:

Type Omschrijving Prijs
Xplorer standaard versie 499
Xplorer G standaard versie + gimbal (drie-assig) voor GoPro 3/4, 500mtr bereik 849
Xplorer Vision standaard versie  + 1080p HD camera 30 FPS / 720p 60 FPS, gimbal (drie-assig), 500mtr bereik 999

Praktijkervaringen
Als je gaat vliegen met de versie zonder camera en gimbal dan bedraagt de vliegtijd op één acculading ongeveer 25 minuten. De maximale vliegtijd inclusief camera en gimbal is 18 à 20 minuten: zeker geen slechte score, vergeleken met de concurrentie.

De remote control is ergonomisch vormgegeven en ligt lekker in de hand. Er is voorzien in aparte knoppen voor het opstijgen/landen en voor de return to home functie. Mocht je de drone uit het zicht raken dan kun je deze dus eenvoudig terug laten komen naar het opstijgpunt. Er is ook voorzien in een draaiwiel waarmee je de gimbal kunt kantelen.

Maak je gebruik van de Xplorer G of Xplorer Vision, dan kun je via je smartphone live de camerabeelden bekijken (FPV). Op het scherm van de smartphone zijn daarnaast essentiële vluchtgegevens af te lezen zoals hoogte, snelheid, afstand (tot de zender), signaalsterkte van de draadloze verbinding, en de accustatus van zowel drone als zender.

Xiro Xplorer remote control

Camerasettings aanpassen
Verder kun je bij gebruik van de Xiro Xplorer tijdens het vliegen de camera-instellingen wijzigen, zoals beeldkwaliteit, ISO, belichtingscompensatie, witbalans en opnameformaat. Genoemde instellingen zijn eenvoudig te wijzigen via de Xiro app. Voor het maken van creatieve videobeelden zijn het waypoint vliegen en de 360 graden selfie functie leuke extra toevoegingen.

De Xiro Xplorer Vision is voorzien van een 1080p HD camera die op deze resolutie maximaal 30 frames per seconde (FPS) kan filmen. Als je filmt in 720p dan is dit zelfs maximaal 60 FPS. De camera maakt foto’s in een maximale resolutie van 14 megapixels. Als je genoegen neemt met HD kwaliteit videobeelden dan is de camera van de Xplorer Vision een prima keus. Als je wilt filmen in hogere (4k) resolutie, dan kun je beter kiezen voor de G-pack met een GoPro Hero 4.

Xiro Xplorer met GoPro

Upgraden naar Xplorer G of Vision
Zoals eerder aangegeven kenmerkt de Xiro Xplorer zich door de modulaire opbouw. Je kunt als beginner de Xiro Xplorer aanschaffen en later upgraden naar een Xplorer G of Vision. De prijzen van deze upgrades staan hieronder weergegeven. Als je al beschikt over een GoPro camera dan is de G-pack de meest voor de hand liggende uitbreiding. Heb je nog geen camera, kies dan voor de Vision Pack.

Type Omschrijving Prijs
G-pack Uitbreiding GoPro 3/4 gimbal € 349
Vision Pack Uitbreiding Vison pack 1080p hd camera 30 fps € 499

JS Copter

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier