IncidentVideo

Boze visser hengelt drone uit de lucht

Mensen reageren soms onvoorspelbaar op drones die boven hun hoofd hangen. Dat ondervond ook dronepiloot Tice Ledbetter, die met zijn quadcopter beelden aan het maken was van de pier van San Diego, met daarop wat toeristen en vissers. Alles lijkt vredig, totdat een blijkbaar geïrriteerde visser zich ineens omdraait en zijn hengel uitwerpt richting de drone.

Op de beelden is te zien dat de visser in ieder geval over een goede werptechniek beschikt: het lukt hem om de drone te ‘vangen’ en de vislijn raakt verstrikt in één van de motoren. Desondanks stort de drone gelukkig niet neer, en kan deze even verderop veilig aan de grond gezet worden.

Moraal van het verhaal: ook al houd je je als dronepiloot aan de regels en vlieg je met de onschuldige bedoeling om mooie foto’s of filmpjes te maken, niet iedereen is gediend van drones in hun omgeving en mensen kunnen soms onvoorspelbaar reageren. In dit geval liep een onverwachte uithaal goed af maar voor hetzelfde geld was de drone in zee gestort en was Ledbetter een paar honderd dollar armer geweest.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier