BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

‘Drones geen gevaar voor de privacy’

Vormen drones nu wel of niet een inbreuk op de privacy? Het Dagblad van het Noorden legde de vraag via een internetpoll voor aan haar lezers. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers geen problemen heeft met drones in de lucht.

Internetpoll DvhN privacy drones

In totaal deden 1.054 mensen mee aan de peiling. Meer dan 60% van de stemmers is het oneens met de stelling ‘Drones vormen een gevaar voor de privacy’. Toch vindt 37% van de deelnemers aan de poll het maar niks, die vliegende camera’s in de lucht.

Uiteraard is het de vraag hoe representatief de peiling is, maar toch lijkt het merendeel van de Noord-Nederlanders op dit moment geen bezwaar te hebben tegen drones in de lucht. Interessant is de vraag hoe men over bijvoorbeeld een half jaar of een jaar aankijkt tegen drones en privacy, en of er dan een verschuiving zichtbaar is.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.