BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Sail 2015 verboden terrein voor drones

Niet geheel onverwacht is er voor volgende week een verbod uitgevaardigd op vliegverkeer boven Sail 2015 en de route die de zeilschepen afleggen van IJmuiden naar Amsterdam. Het verbod geldt onder andere voor drones, maar ook luchtballonnen en kleine vliegtuigjes moeten het gebied mijden.

Bron: www.lvnl-ohd.nl

Bron: www.lvnl-ohd.nl

Het gebied waarvoor de tijdelijke no-fly zone is ingesteld beslaat de gehele haven van IJmuiden, het Noordzeekanaal en natuurlijk de stad Amsterdam en omgeving. De restricties op luchtverkeer in het gebied gelden volgens de NOTAMs op 19 en 23 augustus. Op 18 augustus is het luchtruim boven IJmuiden al afgesloten.

Was je van plan om langs de route mooie luchtbeelden van de tall ships te maken met je drone, dan kom je dus bedrogen uit. Op het niet naleven van het vliegverbod staan pittige boetes.

Eerder dit jaar werd een soortgelijke no-fly zone ingesteld boven de route van de Tour de France, die in Utrecht van start ging. Toen mocht er ook niet gevlogen worden met UAS ten tijde van de start en later langs de route naar Zeeland.

DroneLand ROC-light

3 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.