NieuwsPro

Sail 2015 verboden terrein voor drones

Niet geheel onverwacht is er voor volgende week een verbod uitgevaardigd op vliegverkeer boven Sail 2015 en de route die de zeilschepen afleggen van IJmuiden naar Amsterdam. Het verbod geldt onder andere voor drones, maar ook luchtballonnen en kleine vliegtuigjes moeten het gebied mijden.

Bron: www.lvnl-ohd.nl
Bron: www.lvnl-ohd.nl
Het gebied waarvoor de tijdelijke no-fly zone is ingesteld beslaat de gehele haven van IJmuiden, het Noordzeekanaal en natuurlijk de stad Amsterdam en omgeving. De restricties op luchtverkeer in het gebied gelden volgens de NOTAMs op 19 en 23 augustus. Op 18 augustus is het luchtruim boven IJmuiden al afgesloten.

Was je van plan om langs de route mooie luchtbeelden van de tall ships te maken met je drone, dan kom je dus bedrogen uit. Op het niet naleven van het vliegverbod staan pittige boetes.

Eerder dit jaar werd een soortgelijke no-fly zone ingesteld boven de route van de Tour de France, die in Utrecht van start ging. Toen mocht er ook niet gevlogen worden met UAS ten tijde van de start en later langs de route naar Zeeland.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Sail 2015 verboden terrein voor drones

  • Vraag me af of het kanaal is afgehuurd en prive eigendom is anders mag er geen vliegverbod ingesteld worden. Het terrein waar niet gevlogen mag worden dient prive terrein en afgehuurd te zijn. Buiten de bebouwde kom is vliegen geheel vrij en kan juridisch nimmer verboden worden. Boven het water is het zo wie zo verboden om te vliegen boven land echt niet. Vergeet niet overal vliegverbod borden te plaatsen indien het prive terrein betreft.

    Beantwoorden
  • Waar heb je die ‘wijsheid’ vandaan Gio? Vliegverboden mogen overal ingesteld worden. Deze worden bekend gemaakt middels Notams.
    Het grootste deel van het Noordzeekanaal ligt in de Schiphol CTR, dus daar mag sowieso nooit met een drone worden gevlogen (tenzij specifieke, persoonlijke toestemming is verleend door de luchtverkeersleiding).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier