NieuwsPro

Amerikaanse verzekeraar gaat daken checken met drones

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) hebben de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij AIG groen licht gegeven om dakinspecties uit te gaan voeren met behulp van drones. Hierdoor hoeven inspecteurs minder vaak het dak op en kunnen schadeclaims sneller beoordeeld en afgehandeld worden.

Talrijke voordelen

Volgens AIG zijn er talrijke voordelen verbonden aan het inspecteren van daken met behulp van onbemande luchtvaartuigen. “Drones kunnen na een flinke storm snel en effectief de schade aan daken opnemen. Bovendien kunnen ze plekken fotograferen die door mensen moeilijk bereikt kunnen worden. Daarnaast is het veel veiliger om daken te inspecteren met een drone: zeker daken die beschadigd zijn willen nog wel eens een gevaar vormen voor onze inspecteurs”, licht een zegsman van AIG toe.

Het feit dat een grote verzekeraar drones wil gaan inzetten voor inspectiewerk is goed nieuws voor de Amerikaanse dronebouwer 3D Robotics. Het bedrijf levert al drones aan een dienstverlener die drones inzet voor het inspecteren van treinverbindingen. Volgens 3D Robotics zijn er talloze andere verzekeraars die zeer geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid om drones in te zetten voor inspectiedoeleinden.

Standaardprocedure

In de V.S. wordt het tempo waarin professionele toepassingen van drones worden goedgekeurd flink opgevoerd. De FAA geeft steeds meer bedrijven toestemming om drones in te zetten voor allerhande toepassingen. Uiteindelijk wil de FAA een standaardprocedure in het leven roepen voor bedrijven die met drones in de weer willen gaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier