Bewoners Limburgs dorp voelen zich bespied door drone

In het Limburgse dorp ‘t Ven is de politie op zoek naar de bestuurder van een drone die voor flink wat onrust zorgt. In de afgelopen weken hebben meerdere dorpsbewoners bij de politie geklaagd over een drone die over hun huis vloog. Bij sommige bewoners bleef de drone enige tijd boven de tuin hangen.

Vooralsnog tast de politie nog in het duister als het gaat om de identiteit van de betreffende dronepiloot. Het vermoeden is dat het om een buurtbewoner gaat. De geheimzinnige bestuurder kan aangehouden worden op grond van het feit dat je met een drone niet boven aaneengesloten bebouwing mag vliegen.

Privacytechnisch gezien is het nog maar de vraag of de bestuurder in overtreding is. Het is niet verboden om huizen vanaf de openbare weg te fotograferen of te filmen. Of het apparaat daadwerkelijk opnamen maakte is niet duidelijk.

Drone boven tuin

(bron: 1Limburg)

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *