Productnieuws

Gratis app DronePan laat je eenvoudig panoramafoto’s maken met DJI drone

Ben je de gelukkige eigenaar van een DJI Inspire 1 camera-quadcopter en vind je het leuk om 360° panoramafoto’s te maken? Dan is er goed nieuws: de gratis app DronePan maakt automatisch een serie foto’s die je alleen nog maar aan elkaar hoeft te stitchen. De app komt ook beschikbaar voor de Phantom 3.

Het maken van panoramafoto’s is een leuke bezigheid. De kunst is om een serie foto’s te maken met gelijkblijvende camera-instellingen, terwijl je de drone na het nemen van iedere foto een klein stukje draait. Achteraf plak je de foto’s met een fotobewerkingsprogramma aan elkaar en voilà, je luchtpanorama is gereed.

Automatisch foto’s maken voor een 360° pano
Maar het maken van een serie luchtfoto’s moet ook automatisch kunnen, dacht Dennis Baldwin van het Amerikaanse bedrijf Unmanned Airlines. Het resultaat van deze gedachte is de app DronePan. Deze is bijzonder eenvoudig in gebruik: je laat je Inspire 1 opstijgen tot de gewenste hoogte, en daarna druk je op de ‘Play’ button. DronePan doet vervolgens de rest.

Het stukje software zorgt ervoor dat er twintig foto’s gemaakt worden, waarbij de drone elke keer een stukje gedraaid wordt. Het hele proces duurt ca. twee minuten. De resulterende foto’s kun je nadien inladen in een programma zoals PTGui of AutoPano Pro. Het resultaat is een 360° panoramafoto die een mooi overzicht geeft van de omgeving waar je de foto maakte.

Momenteel is de app alleen beschikbaar voor iOS en werkt alleen met de DJI Inspire 1. Volgens de ontwikkelaar is een Androidversie in de maak en zal de app binnenkort ook de DJI Phantom 3-serie quadcopters ondersteunen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Gratis app DronePan laat je eenvoudig panoramafoto’s maken met DJI drone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier