Productnieuws

Yuneec komt met nieuwe drone voor gebruik met GoPro camera’s

Dronebouwer Yuneec komt volgende maand met een drone op de markt die bedoeld is voor mensen die graag hun GoPro-camera de lucht in willen sturen. De Q500 Typhoon G beschikt daartoe over een gimbal waaraan een GoPro Hero 3 of 4 bevestigd kan worden.

Yuneec Q500 Typhoon G

Alhoewel steeds meer drones standaard worden uitgerust met een camera zijn er mensen die zweren bij hun vertrouwde GoPro. Niet geheel onterecht, want als je de fisheye-vertekening op de koop toe neemt bieden deze action cams een goede beeldkwaliteit. Tot nu toe bood dronefabrikant Yuneec echter nog geen drone aan die geschikt was om te gebruiken in combinatie met een GoPro.

Met de Q500 Typhoon G(oPro) komt daar verandering in: de quadcopter wordt geleverd met een drie-assige GB203 gimbal die compatible is met de GoPro Hero 3 en 4. In combinatie met de MK58 digital video downlink module is het mogelijk om live de beelden van de camera te zien op het ingebouwde 5,5″ scherm van de ST10 remote control.

Het bereik van de videozender is zo’n 400 meter. De ST10 heeft een bereik van maximaal 800 meter in FCC mode. Op een volle accu kan de quadcopter zo’n 20-25 minuten vliegen. Naast de gimbal wordt er ook een SteadyGrip meegeleverd, die je kunt gebruiken om vanuit de hand stabiele filmopnamen te maken met de GoPro. Yuneec Q500G ST10 steadygrip

 

De gehele set – dus quadcopter plus videozender, gimbal en SteadyGrip, maar exclusief GoPro camera – gaat € 1.099,- kosten. Dat is fors duurder dan bijvoorbeeld de onlangs geïntroduceerde Xiro Xplorer G, die € 849 kost. Maar die wordt dan weer zonder elektronisch gestabiliseerd handvat voor op de grond geleverd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier