Productnieuws

Levering ZANO drone vertraagd door calibratieproblemen

ZANO drone met smartphone

Het was een van de meest succesvolle Kickstartercampagnes van vorig jaar: die voor de ZANO drone, een kleine selfie-drone die bediend wordt met een smartphone en video’s kan opnemen in full HD. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eerste lichting ZANO drones in juni uitgeleverd zou worden maar door problemen met de productie is dat al enige malen uitgesteld.

Uit een laatste bericht van het team dat de ZANO drone ontwikkelt blijkt dat de eerste batch drones in principe klaar is om verzonden te worden, alleen is het wachten op een apparaat dat de drones kan kalibreren voordat ze naar de klant gaan. Deze testopstelling moet de drones geautomatiseerd kunnen checken omdat het om flinke aantallen gaat, want er staan duizenden exemplaren van de drone klaar om uitgeleverd te worden. Er is echter sprake van wat ‘minor software issues’ waardoor de calibratie van de reeds geproduceerde drones nog niet van start kon gaan.

Een aantal mensen begon zich al zorgen te maken, en ook het uitblijven van productvideo’s werd door sommigen gezien als een teken aan de wand. In antwoord hierop heeft de fabrikant zojuist een video online gezet waarin de ZANO drone werkend gedemonstreerd wordt. Het ziet ernaar uit dat de nanodrones dus binnen een paar weken beschikbaar zullen zijn, een paar maanden later dan aanvankelijk de bedoeling was – maar dat gebeurt helaas wel vaker met Kickstarterprojecten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Levering ZANO drone vertraagd door calibratieproblemen

    • Avatar foto Wiebe de Jager

      De link verwees naar een Dropbox file die het team van Zano online had gezet maar later blijkbaar heeft verwijderd. Inmiddels staat de video op Youtube en deze is ook toegevoegd aan het artikel.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier