Aankomst tallship Sail 2015 gefilmd door drone

Het zal vandaag niemand ontgaan zijn dat Sail 2015 van start is gegaan, het vijfjaarlijkse nautische evenement in Amsterdam waarvoor tientallen tallships van over de hele wereld IJmuiden aandoen om daarna door te varen naar onze hoofdstad. De aankomst van één van die tallships werd – net buiten de tijdelijke no-fly zone – gefilmd door een drone.

Ook de luchtvaartpolitie maakte vandaag een mooie luchtopname van de vloot:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Aankomst tallship Sail 2015 gefilmd door drone

 • 20 augustus 2015 om 14:11
  Permalink

  Niet erg slim aangezien er heel duidelijk gemeld is in de media dat er een absoluut drone verbod is tijdens Sail boven het kanaal en omgeving.

  Beantwoorden
  • 21 augustus 2015 om 09:12
   Permalink

   Klopt ze zeggen het zelf :
   Er is tijdens Sail namelijk een drone-verbod van kracht boven de hele route die de schepen afleggen, meldt dronewatch.nl. Op 18 augustus is het luchtruim boven IJmuiden, waar de Sail-vloot verzamelt, al van kracht.

   Beantwoorden
 • 24 augustus 2015 om 16:25
  Permalink

  Dag mannen,

  Dit soort regels hebben te maken met safety, niet met pesterijen. Wij vliegen heli (professioneel) op 500 voet of lager (we mogen onder bepaalde omstandigheden tot 200 voet / 60 meter). Drones zijn voor ons echt onzichtbaar totdat we er één in de voorruit hebben of erger. Dat betekend voor ons met 210 km/h zeer waarschijnlijk einde verhaal. Dat wil je niet op je geweten hebben.

  Er vlogen die middag 27 (!) toestellen in het gebied, fixed wing op 1000 voet en heli’s lager. Je moet in dat gebied nu eenmaal NIET met drones aan de gang, tenzij binnen goed met elkaar gemaakte afspraken.

  Mannen die dit soort vluchten gaan uitvoeren bij dit soort evenementen hebben het eenvoudigweg niet begrepen. Zelfs niet als je op het randje van de NOTAM zit.

  Ik hoop dat de heren zich dit inmiddels goed realiseren.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier