Nieuws

Eerste prijs in 3D accessoireprintwedstrijd naar drijvend onderstel DJI Phantom

Een wedstrijd waarbij ontwerpers werden uitgedaagd om via 3D printplatform Shapeways een innovatieve accessoire te ontwikkelen voor een DJI Phantom of Inspire quadcopter is gewonnen door Fusion Imaging, een ontwerpbureau dat een drijvend onderstel heeft bedacht voor de Phantom.

Landen op water

Het idee van de add-on is dat elke DJI Phantom eenvoudig omgetoverd kan worden in een drone die kan landen op water. Het onderstel is daartoe voorzien van twee drijvers die voldoende drijfvermogen moeten opleveren om de quadcopter veilig te laten dobberen. Het onderstel is niet alleen bedoeld om noodlandingen boven water mogelijk te maken, maar ook om bijzondere foto’s te kunnen maken van plekken die normaal gesproken onbereikbaar zijn.

De jury, met daarin onder andere Adam Savage van The Mythbusters, was erg gecharmeerd van het innovatieve karakter van de accessoire. Handig is dat de drijvers ook gebruikt kunnen worden om propellers, geheugenkaartjes en ander materiaal op te slaan tijdens het transport. Creativiteit was het belangrijkste criterium voor de jury, praktische haalbaarheid telde minder mee.

Prijzige accessoire

Wie de Fusion Marine FM1 accessoire wil bestellen via de website van Shapeways moet wel flink in de buidel tasten: de huidige verkoopprijs bedraagt 650 euro. Daarvoor krijg je een onderstel dat je zelf nog moet nabehandelen met een coating, om ervoor te zorgen dat de drijvers daadwerkelijk waterdicht zijn. Ook waarschuwen de ontwerpers dat de accessoire nog niet voldoende in de praktijk getest is; uitproberen is dus op eigen risico.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Eerste prijs in 3D accessoireprintwedstrijd naar drijvend onderstel DJI Phantom

  • M.Tigelaar

    Wat een koopje zeg………….
    Een echte winst pakker. Hahahaha

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier