Nederlandse minidrone groot succes in de VS

Net geen 100 dollar moet-ie kosten: de SKEYE Mini Drone, een kleine quadcopter voorzien van een 2 megapixel camera. En binnenkort zijn ze te verkrijgen in 200 filialen van de Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters. Het is een succesverhaal van Nederlandse bodem, want de Mini Drone werd ontwikkeld door TRNDlabs uit Twente.

De 27-jarige oprichter Gerard Nieuwenhuis komt uitgebreid aan het woord in een interview in het AD. Samen met kompaan Albert van der Maat ontwikkelden ze een kleine quadcopter, die bedoeld is voor gadgetliefhebbers die wel eens iets nieuws willen uitproberen maar geen duizend euro of meer willen neerleggen voor een semi-professionele cameradrone.

SKEYE Mini Drone

Volgens Nieuwenhuis zijn er inmiddels al 30.000 exemplaren verkocht van het kleinere broertje van de Mini Drone, die geen camera aan boord heeft. Deze Nano Drone werd met name in de VS goed verkocht. Het Amerikaanse bedrijf Urban Outfitter had wel interesse in de versie met camera. Na een eerste proefbestelling volgde vervolgens een order van ‘een paar zeecontainers vol’.

Tot op heden heeft TRNDlabs weinig aan marketing hoeven doen. De klanten weten het jonge bedrijf vanzelf te vinden. Met kerst hoopt de Twentse startup een nieuw model op de markt te komen die uitgerust is met een 5 megapixel camera. Die moet 150 dollar gaan kosten. “Maar ze moeten niet te duur worden”, benadrukt Nieuwenhuis.

Concurrentie
Van partijen als DJI zal TRNDlabs niet snel last hebben. De Chinese dronefabrikant zich immers op de veeleisende hobbyvlieger, die hoge kwaliteit foto’s wil kunnen maken en wil filmen in HD kwaliteit of beter. Het huidige instapmodel, de Phantom 3 Standard, valt met een verkoopprijs van ruim 900 euro buiten het budget van veel gadgetliefhebbers.

Wellicht dat de binnenkort te verschijnen ZANO drone een grotere concurrent vormt; deze minidrone is voorzien van een 1080p camera en wordt bediend met een smartphone. De ZANO drone is met een verkoopprijs van een kleine 400 dollar nog altijd een flink stuk duurder.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier