Drone ingezet om paardenbeul op te sporen

Alleen dit jaar al zijn er in Nederland ruim 100 paarden mishandeld door één of meer nog onbekende paardenbeulen. Enschedeër Henk ten Napel is het zat en heeft het initiatief genomen om een landelijke burgerwacht op te richten met als doel om de zinloze dierenmishandeling te stoppen. Daarbij wordt niet geschuwd om moderne middelen zoals een drone in te zetten.

Ten Napel wil met de drone boven weilanden gaan vliegen om te kijken of er overeenkomsten bestaan tussen de velden waar paarden zijn mishandeld. Het gaat dan met name om omliggende bossen en de aanwezigheid van vlucht- en toegangswegen. Om de paarden niet onnodig schrik aan te jagen gaat Ten Napel voorzichtig te werk. “Je moet de dieren een beetje laten wennen aan de drone”.

De drone die Ten Napel inzet is van het type Yuneec Q500. Deze quadcopter is voorzien van een camera, en via de bijbehorende remote control kan live het beeld van de camera bekeken worden op het ingebouwde scherm (first person view). Ook is het mogelijk om videobeelden of foto’s op te slaan voor latere analyse.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier