Markt

Intel investeert $60 miljoen in dronebouwer Yuneec

In een video die vandaag is verschenen kondigt Intel-topman Brian Krzanich aan dat het bedrijf 60 miljoen dollar investeert in de Chinese dronefabrikant Yuneec. Volgens Intel nemen drones een centrale plaats in op hun roadmap. Samen met Yuneec wil Intel ‘een revolutie ontketenen’ in de drone-industrie.

Door de nieuwe combinatie Intel-Yuneec krijgt marktleider DJI er een geduchte concurrent bij. De Phantom en Inspire-quadcopters zijn momenteel de meest verkochte cameradrones en de markt is nog flink in ontwikkeling. Naast drones voor consumenten en fotografen worden er steeds meer professionele toepassingen voor drones ontwikkeld en de verwachting is dat de industrie de komende jaren een flinke omzetgroei zal doormaken.

Yuneec maakt net als DJI ready to fly systemen die direct uit de doos gebruikt kunnen worden. De systemen van Yuneec onderscheiden zich onder andere door het feit dat het display voor de first person view is ingebouwd in de controller. Bij andere drones moet er een smartphone, tablet of ander los videoscherm aan te pas komen om het beeld van de camera en de telemetrie te kunnen zien. De meest recente quadcopter van Yuneec, de Q500 4k, vliegt ruim 20 minuten op één acculading en legt videobeelden vast in ultra-HD kwaliteit.

Voor Intel is de dronemarkt interessant aangezien de vluchtcomputers steeds geavanceerder worden, met functies als autonoom vliegen en obstakeldetectie in het vooruitzicht. De eisen aan de processors worden dan ook steeds hoger en Intel ziet hier een interessante afzetmarkt. Naast de investering in Yuneec heeft Intel ook geld gestopt in Airware en PrecisionHawk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier