Verzekeraars waarschuwen voor inbrekers met drones

Drone inbrekers

Inbrekers die drones gebruiken om ook op de eerste verdieping bij je naar binnen kijken of er wat te halen valt: het is nog geen gemeengoed, maar het komt zeker voor. Daarvoor waarschuwen verzekeraars en beveiligingsbedrijven. “Drones vormen een nieuwe bedreiging voor de veiligheid”, zegt een verzekeraar in het AD.

Volgens een woordvoerder van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven worden drones steeds interessanter voor inbrekers, zeker nu dat deze steeds kleiner en goedkoper worden. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er al enkele meldingen geweest van drones die voor de slaapkamerramen van woningen hingen. De drone ging daarbij systematisch alle huizen in de straat af.

De politie raadt aan om altijd te bellen als er een drone wordt gesignaleerd in woonwijken. Al was het alleen al om het feit dat het vliegen boven woonwijken niet is toegestaan. Een verzekeraar uit Alkmaar geeft de tip om niet alleen de deuren, maar ook de gordijnen te sluiten als je niet thuis bent.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!