BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Superman-dronevideo grote hit op internet

Een filmpje waarin te zien is hoe een plastic Superman-poppetje vliegend de wereld verkent is een grote hit op internet. Het actiefiguurtje is met wat tape aan een DJI Phantom 3 geplakt, en vliegt over Victoria Park in Londen.

Het idee om de plastic jeugdheld eens echt luchtwaardig te maken kwam van Barry Craig, die in het dagelijks leven foto’s retoucheert. Hij is tevens een enthousiast dronepiloot en, dat moge duidelijk zijn, groot fan van Superman.

Dat Superman in de video zo schokkerig heen en weer beweegt komt doordat het poppetje is bevestigd aan het landingsgestel van de Phantom. De camera is echter gemonteerd op een gimbal om bewegingen van de drone te compenseren. Een mooie demonstratie dus van de werking van deze mechanische beeldstabilisatie.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.