Man vangt vis met drone

Het is misschien iets minder voor de hand liggend, maar je kunt een drone prima gebruiken als werphengel. Dat bewijst de Amerikaanse boer Derek Klingenberg, die met zijn quadcopter uit vissen ging. Hij had al vrij snel beet.

Dat drones vele toepassingsmogelijkheden hebben wordt eens te meer duidelijk als je onderstaande video bekijkt. De visvangst werd niet alleen vanaf de wal maar ook door de drone zelf gefilmd, en dat levert tamelijk unieke beelden op.

Boer Klingenberg heeft overigens wel vaker creatieve ideeën voor dronefilmpjes. Eerder al filmde hij een kudde koeien vanuit de lucht, en zette daarbij zijn drone in als cowboy.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!