Megamultirotor met 54 motoren tilt man van de grond

Moderne drones kunnen dankzij hun krachtige elektromotoren heel wat hefkracht ontwikkelen. Maar hoeveel van die motortjes zou je eigenlijk nodig hebben om het gewicht van een mens te kunnen tillen? Het antwoord is: 54.

Een leuk experiment is het zeker: bouw een frame, en bevestig er net zoveel elektromotoren aan totdat je genoeg stuwkracht kunt ontwikkelen om een mens te laten vliegen. De Swarm Manned Aerial Vehicle Multirotor Super Drone, zoals het apparaat genoemd is, kan een gewicht van ca. 148 kg de lucht in krijgen. Daarvoor zijn in totaal 54 motoren nodig die in zes groepen worden aangestuurd, met Hobbyking stabilisatie. Het apparaat kan zo’n 10 minuten in de lucht blijven.

De megamultirotor is zeker niet de eerste drone die een mens kan optillen. Onlangs nog presenteerde de Nederlander Thorstin Crijns een drone met 16 propellers. Ook deze Quadro UAS ontwikkelde genoeg lift voor een kort ritje door de lucht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier